zondag 30 mei 2010

Extra plankruimte

In de voorpunt, waar wij slapen, hebben we aan beide kanten een extra plank gemaakt. Bedoeld voor lichte spullen als ondergoed, badkleding, sokken, t-shirts e.d. Scheelt een heleboel ruimte in de bankkasten en je kan er ook makkelijker bij.

2 opmerkingen:

  1. Sylke, heel mooi & handig!
    Hoe heb je dat bevestigd, vast gemaakt aan het hoofdschot en ankerbak middels schroeven , of verlijmd? De "schrootjes" aan de wand zijn enigszins flexibel, zitten de bakken daar ook aan vast?
    Groet, toon rigter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toon, ik heb een blokje aan zowel het hoofdschot als de ankerbak vastgezet met (korte) schroeven en (Bison) Polymax kit. Dat is kit waarmee je ook kan lijmen/monteren. De planken heb ik daar tegenaan geschroefd en gekit. De planken heb ik langs de schrootjes over de gehele lengte alleen voor het gezicht afgedicht met dezelfde kit. De sterkte van het geheel komt van de hoekstukjes die tussen de horizontale en de verticale plankjes zitten. Net zoals in de opbergvakken achter de rugleuningen in de kajuit. Dit is sterk genoeg, de planken zakken niet door en zitten muurvast. Ik heb watervast multiplex 8 mm gebruikt.
    Groeten, Bob

    BeantwoordenVerwijderen