zaterdag 6 april 2013

Rescue Lasers

We kregen wat cadeaubonnen om artikelen in een watersportwinkel mee te kopen. We bedachten dat het leuk was om daar iets voor uit te zoeken wat we zelf niet zo snel aan zouden schaffen. Deels vanwege de prijs maar ook omdat het niet absoluut noodzakelijk is. Met onze deelname aan de Small Ships Race in het gedachten, werden het als aanvulling op onze huidige reddingsmiddelen, twee Rescue Lasers Light.
zo klein...
Vuurpijlen en handflares hebben we genoeg aan boord, maar we vinden ze niet ideaal. Je loopt het gevaar je handen te verbranden bij het afsteken, ze zijn maar even zichtbaar en last but not least: ze zijn gauw 'over datum'.
het verschil tussen traditionele flares en de rescue laser:
ik weet wel welke ik in mijn zak stop!
De lasers zijn mooi klein. Ze gaan straks bij ieder van ons aan een touwtje in de zak van ons zeilpak.
Ze branden 40 uur op een set (zelf te vervangen) batterijen, ze zijn waterdicht tot 25 m en geven een zichtbaarheid 's nachts van 30 km en overdag van 1,5 tot 5 km. De laser doet (in tegenstelling tot vuurpijlen) reflecterend materiaal in zijn baan tot op 1 NM oplichten. De levensduur van de laser is 10.000 uur. Een heleboel voordelen dus. De prijs van dit type (€ 79) valt nog niet mee, maar in aanmerking genomen dat je er oneindig lang mee doet en dat het je leven kan redden, maakt weer veel goed. Misschien wat voor een verjaardag/vader-/moederdag?

Voor praktijktesten zie: Test Zilt en Test Waterkampioen

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi en zeker het overwegen waard. Helaas duurt het nog even voor ik jarig ben, maar misschien ook wel iets voor moederdag, verstopt in een bosje bloemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vuurpijl geeft in dat geval een feestelijker effect...

    BeantwoordenVerwijderen