zondag 18 juli 2010

Internet in het buitenland op de boot

Wij vinden het fijn om Internet aan boord te hebben. Voor de weerberichten, Windfinder, het weblog en af en toe een berichtje naar/van het thuisfront. In Nederland hebben we de iPhone en de T-mobile/KPN hotspots die dan gratis zijn, maar in het buitenland lopen de roaming kosten desastreus op. Nu kun je tegenwoordig bij de meeste havens wel internetten, maar ook daar betaal je fors voor. 5 euro/pond is heel normaal voor een avondje. Dat loopt lekker op. En als je afgelegen ergens voor anker ligt, vergeet het dan maar.

Als je een paar weken in een ander land bent loont het de moeite om een prepaid Internet dongle te kopen. Voor 3-4 tientjes ben je klaar en er zit meestal meer dan voldoende tegoed op voor je vakantie. Alleen bruikbaar voor dat land natuurlijk, tenzij je terug in Nederland er een andere SIM indoet. Maar het maakt niet uit: als je later terug komt in dat land kun je hem weer opwaarderen en opnieuw gebruiken.

Twee jaar geleden tijdens onze lange UK reis kochten we in Glasgow zo'n ding (toen nog 50 pound) en dit jaar hebben we hem voor een tientje opgewaardeerd. Ideaal: overal bereik en altijd de laatste weerberichten.

Groeten van de Noorderzon vanuit een zonnig Woolverstone aan de Orwell vlak bij Pin Mill!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten