zaterdag 5 maart 2011

Small Ships Race

Op de Hiswa is de Small Ships Race door Simon Does van de Toerzeilers gepresenteerd. Simon vaart zelf mee in zijn Kolibri 560. Wij hebben daar ook negen seizoenen in gezeild en vergeleken bij een Kolibrietje is onze North Beach 24 een "groot" schip. Bijna 5x zo zwaar en vele malen simpeler en comfortabeler om zo'n oversteek in te maken.
Een ander interessant detail in de presentatie was dat "Mister Vee" sponsor is van het evenement en dat is een Nederlandse fabrikant van windvaanstuur inrichtingen voor kleine schepen. Simon heeft er een op zijn Kolibrie. Op de informatie middag over de SSR op 13 maart in de Meern zal o.a. Mr V zijn vaan presenteren en wie zo'n apparaat bestelt voor 9 juni (start SSR) krijgt een aantrekkelijke korting. Ik heb hem al bijna besteld. ( http://www.mistervee.com/ ).
Er zijn inmiddels 2 North Beaches ingeschreven (Sylke en Parel) maar ik zou zeker alle North Beacher-vrienden aan willen raden om 13 maart te komen luisteren naar de informatie middag en ook even te kijken naar die windvaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten